Over Lisa

Ik ben docente wiskunde en rekenen voor het voortgezet onderwijs en ik heb hiervoor een bevoegdheid leraar wiskunde 2e graads.

2e graads geeft aan dat ik bepaalde niveaus mag lesgeven. Dit bevat de basisschool, VMBO (basis, kader en theoretisch), HAVO tot en met de 3e klas en vwo tot en met de 3e klas. Ik heb op mijn opleiding een differentiatiecursus Remedial Teaching gedaan. Na mijn opleiding ben ik mij gaan interesseren voor dyscalculie. Ik heb een cursus gevolgd, om ook deze leerlingen beter te begrijpen en dus te helpen.

Ik ben de lerarenopleiding (HBO in Rotterdam) gaan doen, omdat ik het erg leuk vind om kinderen en jongeren iets te leren en ze daarbij te helpen. Ik wist al op jonge leeftijd dat ik docente wilde worden. Maar docente voor welk vak? Wordt het tekenen of wiskunde? Ik heb het vak wiskunde gekozen, omdat daar mijn passie ligt. Wiskunde is exact en precies; altijd is er maar 1 antwoord mogelijk. Tekenen, schilderen en haken doe ik als hobby erbij. Bekijk mijn WesArt.nl maar eens een keer 😉

Op het Scala College, te Alphen aan den Rijn, heb ik zo’n 15 jaar voor de klas gestaan.
Ik heb hier alle niveaus lesgegeven; van VMBO tot en met VWO. Op deze school ben ik begonnen met het opzetten van een Dyscalculie-meldpunt. Ik heb een test ontwikkeld en ik heb jarenlang leerlingen 1 op 1 begeleid. Iedere leerling die ik heb begeleid heeft hogere cijfers gekregen na mijn goede hulp en uitleg! Uitleggen heb ik altijd al goed gekund en ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor die ene leerling die extra aandacht nodig heeft. In een volle klas komen vaak kinderen hulp en uitleg tekort die het nodig hebben. De aandacht van de docent moet verdeeld worden onder verschillende taken en verschillende kinderen. Iedereen is anders en iedereen heeft zijn of haar manier van leren. Een volle, drukke klas is niet mijn idee van goede kennisoverdracht. Een rustige plek, weinig afleiding en echte, individuele aandacht is het beste voor ieder kind.

Na jarenlang voor de klas te hebben gestaan, en 2 x een burn-out, heb ik besloten om 1 op 1 begeleiding / bijles te gaan geven.
Op deze manier kan ik ieder kind op zijn / haar manier goed helpen en heeft ieder kind er baat bij. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen en pubers met een positief gevoel naar school gaan. Door individuele begeleiding te geven draag ik mijn steentje bij aan het geluksgevoel van een kind. Heerlijk vind ik dat. Leerlingen krijgen thuis individuele begeleiding in een rustige en veilige omgeving. Ik wil de leerling zijn/haar moed en vrijheid geven om te zeggen of te vragen wat hij/zij wil weten. Een stress-vrije omgeving stimuleert weer de leergierigheid en de mogelijkheid om lastige onderwerpen te gaan begrijpen. Mijn aanpak werkt, want mijn bedrijf Wiswes bestaat inmiddels 5 jaar en ik krijg het steeds drukker!

Spreekt dit jou aan?
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingslesje:
06-11464757 of info@wiswes.nl

Mijn bevoegdheid gaat maar tot en met de 3e klas HAVO en 3e klas VWO. Ik wil graag iedere leerling helpen op het voortgezet onderwijs, dus ben ik opnieuw de boeken in gedoken. Ik heb mij gekwalificeerd om ook de HAVO-examenleerling te helpen. Wiskunde A of B; ik kan je nu ook hierbij begeleiden! Mijn examenleerlingen voor VMBO en HAVO zijn allemaal geslaagd 😀
Voor de VWO-ers: ik ben in de leer!